Мінʼюст США не побачив підстав розслідувати розмову Трампа й Зеленського

Мінʼюст США не побачив підстав розслідувати розмову Трампа й Зеленського

Укрінформ
Мінʼюст США не бачить правових порушень та підстав для розслідування в розмові між президентами США й України від 25 липня, стенограма якої була оприлюднена Білим домом на вимогу політичних опонентів Дональда Трампа.

Про це заявила в середу директор Управління зв'язків із громадськістю Мінʼюсту Керрі Кьюпек, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Спираючись на встановлені процедури, викладені в Керівних документах Міністерства юстиції, огляді кримінального відділу міністерства, офіційній стенограмі телефонної розмови, а також враховуючи факти та чинне законодавство, визначено, що не було порушень норм фінансування виборчих кампаній та не вимагається проведення будь-яких інших дій", - наголошується в заяві.

Читайте також: Настав час імпічменту: демократи у Конгресі обурились розмовою Трампа із Зеленським

"Усі відповідні структури міністерства погодилися з таким юридичним висновком, і міністерство закрило справу", - зазначається в документі.

Як повідомляв Укрінформ, через великий політичний тиск, у середу Білий дім оприлюднив стенограму розмови Президентів Трампа й Зеленського від 25 липня. Документ, зокрема, підтверджує, що глава Білого дому просив Президента України провести розслідування проти родини Джо Байдена, а також рекомендував у цьому контексті підключити свого особистого адвоката Руді Джуліані та генпрокурора США Уільяма Барра. Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що готовий до проведення справедливого розслідування.

Фото: Global Look Press/Michael Weber

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-