Піратство, демпінг і валюта: Трамп звинувачує Китай у порушенні правил СОТ

Піратство, демпінг і валюта: Трамп звинувачує Китай у порушенні правил СОТ

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп під час виступу на Генеральній асамблеї ООН у Нью-Йорку розкритикував китайську модель ведення торгівлі, звинувативши Пекін у невиконанні обіцянок.

Про це повідомляє Bloomberg.

«Китай не тільки відмовився прийняти обіцяні реформи (які зобов'язався виконати, вступаючи у Світову організацію торгівлі в 2001 році - ред.), а й охопив економічну модель, що залежить від величезних ринкових бар'єрів, великих державних субсидій, маніпулювання валютою, примусового обміну технологіями, демпінгу товарів і крадіжки інтелектуальної власності, а також торговельних секретів у великих масштабах», - заявив він.

Таким чином президент США нагадав про стратегічну напруженість, яка наростає між двома найбільшими економіками світу, незважаючи на позитивні ознаки торговельних переговорів між Вашингтоном і Пекіном.

Видання нагадує, що наступна зустріч представників обох країн у рамках торговельних переговорів має відбутися через кілька тижнів у Вашингтоні.

Читайте також: Зеленський ухилився від коментарів щодо розмови з Трампом - CNN

Як повідомлялося, 19-20 вересня у Вашингтоні відбулися торговельні консультації Китаю і США на рівні заступників міністрів, у ході яких сторони обговорили торговельно-економічні питання, а також детально обговорили підготовку до 13-го раунду торговельно-економічних консультацій на високому рівні, який відбудеться в жовтні у Вашингтоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-