Російські сенатори не отримали візи США для поїздки на Генасамблею ООН

Російські сенатори не отримали візи США для поїздки на Генасамблею ООН

Укрінформ
Десять членів Ради федерації РФ не отримали американські візи для участі в щорічній сесії Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку.

Про це повідомляє «Інтерфакс» з посиланням на главу комітету Ради Федерації з міжнародних справ Костянтина Косачева.

«Американська сторона не оформила в термін візи для ряду членів офіційної делегації (Росії - ред.), включаючи мене, і групи супроводжуючих осіб, які планували вилетіти сьогодні в Нью-Йорк для участі в роботі 74-ї сесії ГА ООН. Це обурлива акція, яка не має пояснень і виправдань», — сказав Косачев.

На його думку, візи не були оформлені за порушення зобов'язань перед міжнародним співтовариством». Сенатор Косачев знаходиться під американськими санкціями з квітня 2018 року.

Інцидент стане центральною темою найближчій зустрічі глави МЗС РФ Сергія Лаврова, який очолює делегацію РФ на Генасамблеї, і держсекретаря США Майка Помпео, заявила у свою чергу офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова. Вона також повідомила, що нібито американська сторона «посилається на технічний характер проблеми», а саме несвоєчасне подання документів.

Читайте також: Українська делегація офіційно відмовилась від участі у сесії ПАРЄ

У вівторок в Нью-Йорку відкриється тиждень високого рівня сесії Генеральної Асамблеї ООН, яка триватиме до 30 вересня. Очікується участь 196 делегацій, у тому числі 91 глава держави, шість віцепрезидентів, 45 глав урядів, п'ять віцепрем'єрів, 44 міністри. На полях сесії заплановано понад 600 різних зустрічей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-