Латвія не призупинятиме членство у ПАРЄ через повернення РФ

Латвія не призупинятиме членство у ПАРЄ через повернення РФ

Укрінформ
Латвійський парламент прийняв рішення не розглядати пропозицію парламентської партії Національне об'єднання про призупинення членства латвійської делегації в ПАРЄ через повернення туди Росії.
Про це повідомляє портал Delfi.

"Національне об'єднання вважає, що Латвія повинна піти на цей крок і чекати, "коли Росія повернеться до дотримання міжнародних прав і принципів, які утворюють ПАРЄ". Однак парламент не вважав дану пропозицію актуальною", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, ПАРЄ позбавила російську делегацію права голосу у квітні 2014 року через анексію Криму. Оскільки Москва не виконала жодної вимоги відповідних резолюцій асамблеї, санкції проти РФ тривали кілька разів. На знак протесту російські депутати не брали участі в роботі асамблеї з 2016 року. Влітку 2017 року Москва припинила платити внески до бюджету Ради Європи, пояснюючи це тим, що делегація Держдуми РФ не має повноцінних прав у ПАРЄ. З'явився варіант, що Росія взагалі покине ПАРЄ. Після цього почали говорити, що неучасть Росії в ПАРЄ обмежує права російських громадян, зокрема неможливість оскарження рішень російського суду в ЄСПЛ.

Читайте також: Рада визначилася зі складом делегації у ПАРЄ

У підсумку в ніч на 25 червня члени ПАРЄ ухвалили резолюцію, яка дозволила делегації РФ вже 25 червня повернутися в асамблею. Ця резолюція виключає повторне введення серйозних санкцій проти російських депутатів. У відповідь на це делегації Латвії, Литви, Естонії, Словаччини, України, Грузії та Польщі покинули зал засідань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-