Джонсон vs парламент: справу розгляне Верховний суд Британії

Джонсон vs парламент: справу розгляне Верховний суд Британії

Укрінформ
Верховний Суд Великої Британії розгляне дві апеляції та остаточно вирішить, чи мав право британський прем’єр призупинити на 5 тижнів роботу парламенту.
Про це повідомляє BBC.

«Британський Верховний Суд найближчим часом заслухає дві апеляції з приводу того, чи законно Борис Джонсон, прем’єр-міністр країни, призупинив на 5 тижнів роботу парламенту, та винесе остаточний вердикт», - йдеться в повідомленні.

Так, суд в Единбургу постановив, що зупинка роботи парламенту прем’єром була незаконною, а Вищий суд Лондона заявив, що единбурзький суд не має повноважень приймати рішення з подібних питань.

Сам Джонсон заявив, що «буде спокійно чекати й побачить, що вирішить суд» перед будь-якими наступними кроками. Опозиція ж вимагає в Джонсона негайно знову скликати парламент.

Читайте також: Джонсон скасував пресконференцію у Люксембурзі на тлі протестів проти Brexit

Як повідомлялося, британський прем’єр призупинив роботу парламенту тиждень тому – до 14 жовтня. Метою цього є не дати депутатам зірвати вихід Об’єднаного Королівства з Європейського Союзу, запланований на 31 жовтня. Нагадаємо, що наразі Лондон так і не досяг нових домовленостей із Брюсселем про Brexit, а тому є вкрай високою вірогідність жорсткого виходу країни з ЄС.

Фото на першій сторінці: Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-