Лідер німецьких лібералів не визнає

Лідер німецьких лібералів не визнає "російського" Криму, але хоче полегшення санкцій

Укрінформ
Лідер Вільної демократичної партії Німеччини Крістіан Лінднер виступає за діалог з Росією, поступове полегшення санкцій, хоча й не згоден з анексією Криму.

Слова Лінднера цитує Berliner Zeitung, яка входить до медійної групи Redaktionsnetzwerk Deutschland.

"Нам потрібна інша політика щодо Росії. Наш інтерес повинен полягати в тому, щоби ескалація холодної війни не повторювалася, а співпраця стала можливою", - заявив політик у інтерв’ю групі.

Лінднер нагадав, що 2 роки тому, перед парламентськими виборами в ФРН, він говорив про те, що якщо чекати нового діалогу до повного вирішення кримського питання, руху не буде. "З того часу ситуація не стала кращою, вона погіршилася", - вважає депутат.

Водночас він наголосив, що "порушення міжнародного права при анексії Криму є визнаним фактом", через це були введені санкції. Наразі ліберали жадають "сигналу" від Росії: "Якщо ви (звертається Лінднер напряму до росіян — ред.) повернетеся з конфронтації до співпраці, то врешті санкції можна було б поетапно скасовувати".

Він піддав критиці правлячу коаліцію консерваторів і соціал-демократів щодо російської політики, розкритикував канцлера Ангелу Меркель та міністра закордонних справ Гайко Мааса, які не підтримали президента США Дональда Трампа в його намірах повернутися до формату G8 і запросити на наступний саміт Путіна. За словами лідера ВДП, "ліберальний міністр закордонних справ діяв би зовсім інакше" та побачив би в пропозиції Трампа раціональний підхід.

Читайте також: Спроби Росії “замкнути” Україну повертають нас у темні часи - британський міністр

Як повідомляв Укрінформ, ВДП отримала на виборах 2017 року 10,7%. Вона була запрошена до коаліційних переговорів, які проходили в так званому форматі "Ямайка" - консерватори (чорний партійний колір), Зелені та ВДП (жовтий колір). Лінднеру в такому уряді пророчили пост глави МЗС. Але саме ліберали вийшли з переговорів, що призвело до поновлення коаліції між ХДС/ХСС і СДПН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-