Суд Косова відправив за ґрати 6 осіб, які планували теракти проти НАТО

Суд Косова відправив за ґрати 6 осіб, які планували теракти проти НАТО

Укрінформ
Суд у Косові посадив до в’язниці на терміни від 1 до 10 років 6 осіб, які планували напади на військових НАТО та теракти проти мирного населення Косова, а також сербських православних святинь.
Про це повідомляє KoSSev

«Суд у Приштині визнав винними 6 осіб, обвинувачених у плануванні терактів. За даними обвинувачення, група екстремістів планувала терористичні напади всередині та поза Косово: теракти на двох дискотеках у Грачаниці, напад на православну церкву в Північній Мітровіці, напад терориста-самогубця на транспортний засіб із військовими миротворчого контингенту KFOR у Косові та теракти у Франції та Бельгії. Засуджені отримали від 1 до 10 років за ґратами», - йдеться в повідомленні.

Окрім цього, суд постановив конфіскувати кошти, які були призначені для ведення терористичної діяльності засудженими, а також їх зброю.

Прокурор повідомив, що підозрювані, заарештовані минулого року, один з яких також мав бельгійський паспорт, були прихильниками Ісламської Держави, а деякі безпосередньо контактували з бойовиками косовського походження, які брали участь у бойових діях в Сирії та Іраку.

Читайте також: ЦАР відкликала визнання незалежності Косова

Як відомо, населення частково визнаного Косова, що в односторонньому порядку оголосило незалежність від Сербії в 2008 році, формально мусульманське й албанське на 90%, проте велика кількість косоварів ведуть світський спосіб життя. Також варто нагадати, що в Косові зараз розміщені близько 4 тисяч військовослужбовців НАТО в рамках місії КФОР (у цій місії, слід зауважити, беруть участь і українські військові).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-