Спікер Сейму Литви закликає дати відсіч російській дезінформації

Спікер Сейму Литви закликає дати відсіч російській дезінформації

Укрінформ
Голова Сейму Литви Вікторас Пранцкетіс у понеділок вирушає до Таллінна, де на конференції голів парламентів країн Північної Європи та Балтії (формат NB8) закликатиме дати відсіч російській дезінформації.

Про це повідомляє портал Delfi.

"Росія виділяє мільярдні бюджети на поширення дезінформації через контрольовані державою канали ЗМІ. Ми усвідомлюємо, з викликом якого масштабу ми стикаємося, і маємо інвестувати у грамотність ЗМІ, у виховання критичного мислення. Важлива співпраця, обмін позитивною практикою у сфері боротьби з дезінформацією", - зазначив Пранцкетіс напередодні візиту.

На конференції він виступить із повідомленням про боротьбу з впливом дезінформації зарубіжних держав.

Читайте також: Російська пропаганда не має тривалого ефекту - канадський генерал

На зустрічі глав парламентів також будуть обговорюватися актуальні для регіону теми: питання Східного партнерства, процес Brexit. У рамках візиту Пранцкетіс разом із представниками Інституту історичної пам'яті Естонії огляне в Таллінні недавно відкритий меморіал жертвам комунізму.

Зустріч спікерів парламентів формату NB8 - щорічний захід, який організовується в державі, що головує у форматі. NB8 об'єднує Литву, Латвію, Естонію, Фінляндію, Швецію, Данію, Норвегію та Ісландію.

Фото: delfi

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-