Російська пропаганда не має тривалого ефекту - канадський генерал

Російська пропаганда не має тривалого ефекту - канадський генерал

Укрінформ
Активне використання Кремлем дезінформації допомагає Росії досягати короткотермінових цілей, але шкодить в довготривалій перспективі.

Таку думку в інтерв'ю Канадській асоціації НАТО висловив керівник служби стратегічних комунікацій Збройних сил Канади, бригадний генерал Джей Джанзен.

“Ведеться дуже багато дискусій й існує переконання, що дехто, приміром Кремль, досягає значного ефекту, використовуючи механізми дезінформації. Варто пам’ятати, що переваги, які вони отримують, є дуже короткотерміновими. Так, вони можуть проводити атаки ботів, що дають їм змогу тимчасово донести інформацію та спричинити плутанину через якусь подію. Однак, подивіться на довготермінову довіру та дані опитувань стосовно думки не росіян про наміри Кремля. Відбувається нівелювання міжнародної позиції Росії, оскільки громадяни світу вбачають РФ як невідповідального діяча у сучасному світі”, - сказав Джанзен.

Читайте також: На Донеччині ексбойовик здався правоохоронцям — поліція

За його словами, зменшення авторитету на світовій арені несе “суттєві стратегічні втрати”.

“Це одна з причин, чому НАТО та його союзники не чинять так само. Ми переконані, що в більш дальній перспективі такі поняття, як довіра нашого населення, є важливішими за короткотермінові здобутки. Я вже не говорю про значення, яке ми надаємо цінностям, що не дозволяють нам чинити так”, - зазначив генерал.

Читайте також: Окупаційна влада Криму маніпулює даними щодо нібито туристів з України – ДПСУ

Як повідомлялося, на початку цього року Канада виділила кошти на протидію пропаганді у ході президентських та парламентських виборів в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-