Дуда під час меморіальних заходів у Варшаві згадав про агресію РФ проти України та Грузії

Дуда під час меморіальних заходів у Варшаві згадав про агресію РФ проти України та Грузії

Укрінформ
Сучасна Європа має рішуче реагувати на агресію одних країн проти інших, адже замирення агресора може призвести до ще гірших наслідків.
Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда під час головних пам’ятних заходів до 80-х роковин початку Другої світової війни, що проходять на площі Пілсудського у Варшаві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Неможливо переходити до нормального порядку денного у світлі таких дій, мають бути санкції, мають бути рішучі кроки, має бути видно, що кожна військова агресія зустріне абсолютно рішучу і міцну відповідь. Це виклики сьогодення, тому я наголошую: business as usual, закривання очей є не рецептом для збереження миру, а простим способом зробити агресорів ще зухвалішими, способом дати дозвіл на чергові атаки”, - заявив Дуда.

За його словами, у 2008 році військова агресія відбулася проти Грузії, в 2014 році – проти України.

“До сьогодні змінюються кордони, здійснюється окупація, є полонені, військові провокації. Ми маємо бути рішучими, щоб драма Другої світової війни, яку пережив весь світ, більше ніколи не повторилася, оскільки це - відповідальність перед нашими народами і народами світу, щоб більше ніколи не було збройних агресій”, - заявив президент Польщі.

Він підкреслив, що якби перед війною західний світ активно і рішуче відповідав на агресивні дії Гітлера – аншлюс Австрії, окупацію Чехословаччини, переслідування євреїв у Німеччині, - то драми Другої світової війни, можливо, ніколи б не сталося.

Читайте також: У Варшаві розпочалися меморіальні заходи до 80-х роковин початку Другої світової

Як повідомлялося, у сьогоднішніх меморіальних заходах у Варшаві беруть участь близько 250 гостей, серед яких майже 20 глав держав, зокрема і Президент України Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-