Париж вважає Brexit без угоди основним сценарієм

Париж вважає Brexit без угоди основним сценарієм

Укрінформ
У Парижі вважають, що вихід Великої Британії з Європейського Союзу без угоди став основним сценарієм розвитку подій станом на сьогодні.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на офіс президента Франції.

"Французький уряд вважає, що Велика Британія залишить євроспільноту без угоди про вихід, що означатиме негайне запровадження прикордонного контролю після Brexit наприкінці жовтня", - заявили в офісі президента Еммануеля Макрона.

Зазначається, що ця заява з'явилася після того, як голова уряду Великої Британії Борис Джонсон надіслав листа чиновникам ЄС з вимогою прибрати спірний механізм для ірландського кордону із Brexit угоди, що неодноразово відмовлялися робити у ЄС.

Читайте також: Brexit: Туск відкинув пропозицію Джонсона щодо кордону в Ірландії

Як повідомлялося, планується, що під час візитів до Берліна у середу й Парижа у четвер Джонсон має намір заявити лідерам Німеччини й Франції, що "потрібна нова угода з ЄС стосовно Brexit", і якщо її не буде, то Лондон готовий залишити ЄС 31 жовтня без угоди.

Джонсон став британським прем’єром та лідером Консервативної партії у липні після відставки Терези Мей. Він пообіцяв вивести країну з ЄС до 31 жовтня за будь-яких умов, навіть без угоди з Брюсселем. Але згодом він пообіцяв укласти з євроспільнотою нову, кращу угоду про вихід – на основі вільної торгівлі та двостороннього партнерства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-