Експерти пояснили, чому указ Трампа щодо санкцій проти Росії не матиме ефекту

Експерти пояснили, чому указ Трампа щодо санкцій проти Росії не матиме ефекту

Укрінформ
Авторизація частини пакету санкцій проти Росії за використання хімічної зброї на території Британії та спроби отруєння Скрипалів, підписана 1 серпня президентом США Дональдом Трампом, є символічним кроком, який не матиме жодних суттєвих наслідків. 

Така думка переважає серед експертів, які коментують інформацію щодо нових санкцій США проти Росії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу. 

«Наскільки мені відомо, цей указ лежав на підписі у президента США ще з квітня. Чому він підписав його лише зараз, три місяці потому?», - здивувався новині у Twitter міжнародний експерт у сфері економіки й політики Андерс Аслунд. 

Раніше ЗМІ повідомили про те, що президент США Дональд Трамп із запізненням ввів новий пакет санкцій проти Росії за спробу отруєння Скрипалів і використання хімічної зброї на території Великої Британії. 

«Повідомляють, що це не імплементація санкцій, а лише їхня авторизація, тому жодного безпосереднього ефекту це не матиме», - додав Аслунд. 

Читайте також: США ввели нові санкції проти Росії через отруєння Скрипалів

Економіст поцікавився, чи містить рішення заборону банкам США фінансувати суверенний борг РФ, але додав, що досі не чув жодних пояснень з цього приводу від Білого Дому. 

«Досі не ясно, чи справді це рішення підвищує санкції проти Росії - поки не схоже на це», - прокоментував новину британський економіст Тімоті Еш. 

Британський експерт з аналізу ризиків Алекс Кокшаров також звернув увагу на те, що всі передбачені указом дії суворо обмежені й будуть вводитися лише «за необхідності». 

«Цей крок радше символічний, і не матиме реального впливу на Кремль», - пояснив Кокшаров. 

Читайте також: США офіційно виходять із ядерного договору з Росією

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп підписав указ про запровадження нових санкцій проти Росії через отруєння колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії нервово-паралітичною речовиною "Новічок" у британському Солсбері.

Нагадаємо: 5 березня 2018 року колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію знайшли непритомними в британському Солсбері і госпіталізували з отруєнням невідомою речовиною, яку згодом ідентифікували як нервово-паралітичний реагент "Новічок" російського походження.

Читайте також: У Конгресі закликають Трампа посилити санкції проти РФ через Скрипалів

Згодом Держдеп США прийняв рішення про введення в дію проти РФ першого пакету санкцій, пов'язаних зі "справою Скрипаля". Санкції вводилися відповідно до закону США про контроль над хімічною та біологічною зброєю і про заборону її військового застосування від 1991 року і указом тодішнього президента США Білла Клінтона 12851 від 1994 року. Відповідно до закону, санкції вводять у два етапи.

Другий етап санкцій повинен застосовуватися, якщо протягом трьох місяців Росія не надасть, на думку адміністрації США, "надійних запевнень" про відмову від використання хімічної й біологічної зброї та не буде готова допустити на свої хімічні об'єкти інспекторів ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-