В Албанії проходять місцеві вибори, які бойкотує опозиція

В Албанії проходять місцеві вибори, які бойкотує опозиція

Укрінформ
В Албанії 30 червня на тлі напруженості між владною й опозиційними партіями та протистояння між прем’єром і президентом відбуваються місцеві вибори.

Головні опозиційні сили бойкотують вибори, звинувачуючи уряд під керівництвом соціалістів у попередніх зловживаннях на виборах і корупції, повідомляє Радіо Свобода.

Прем’єр Еді Рама і його уряд відкидали звинувачення і наполягали на проведенні виборів навіть після того, як президент Ілір Мета заявив, що переносить їх до жовтня з міркувань безпеки.

Прихильники опозиції протягом кількох тижнів протестували, вимагаючи відставки голови уряду і нових загальних виборів. Під час протестів виникали сутички демонстрантів із поліцією.

Читайте також: Євросоюз відклав початок переговорів про вступ Північної Македонії та Албанії

Як повідомили в Міністерстві внутрішніх справ Албанії, вибори відбуваються спокійно, станом на 11 ранку за місцевим часом проголосували близько 12% виборців.

Близько 3,5 мільйона албанців мають право голосу. На нинішніх виборах обирають мерів і міські ради в 61 районі.

Попередні результати очікують 1 липня.

Ці вибори розглядаються як випробування демократичного розвитку Албанії, за ними уважно стежить Європейський Союз, який прагне дати оцінку Албанії для потенційного членства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-