Естонія виступає за продовження санкцій проти РФ

Естонія виступає за продовження санкцій проти РФ

Укрінформ
Глава МЗС Естонії Урмас Рейнсалу на засіданні Ради зовнішньополітичних відомств ЄС, що пройшло напередодні в Люксембурзі, виступив за продовження санкцій проти Росії.
Про це повідомляє прес-служба МЗС Естонії.

"Міністр закордонних справ Урмас Рейнсалу закликав міністрів закордонних справ Європейського Союзу продовжити санкції, введені відносно Росії, з шести до дванадцяти місяців і доповнити список осіб, на яких поширюються санкції", - йдеться в повідомленні.

За словами Рейнсалу, недавнє рішення Росії надати громадянам України спрощену процедуру отримання російського громадянства показує, що Росія не має наміру виконувати Мінські угоди. Європейський Союз має бути готовий швидко, рішуче й чітко відреагувати на подібні провокації.

Політика єдності і солідарності ЄС щодо Росії не повинна бути ослаблена, а подібні сигнали мають ретельно відстежуватися.

Читайте також: Польща пропонує продовжувати санкції проти Росії на рік

«Недавній заклик Комітету міністрів (Ради Європи - ред.) відновити право голосу Росії в Парламентській асамблеї Ради Європи є гідним жалю сигналом», - підкреслив міністр закордонних справ Естонії.

2014 року Євросоюз ввів санкції відносно РФ у зв'язку з агресивною політикою щодо України та анексією Криму Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-