Європейці мало знають про свої фундаментальні права

Європейці мало знають про свої фундаментальні права

Доповідь
Укрінформ
Доповідь Єврокомісії щодо імплементації Хартії ЄС із фундаментальних прав указує на необхідність посилення просвітницької роботи серед європейців.

Про це повідомляється на сайті Єврокомісії.

«Десять років поспіль Хартія з фундаментальних прав виконує своє призначення. Це втілення цінностей Євросоюзу, наших прав, свобод та принципів. Для того, щоб Хартія була ще ефективнішою для життя людей, вони мають знати про власні права та звертатися до цього документа в разі їх порушення. Саме тому важливо продовжувати інформувати людей про зміст Хартії, аби вони знали, що цей документ насправді належить їм як європейцям», - зазначив з цього приводу перший віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс.

Як засвідчило дослідження Євробарометра, обізнаність європейців з цим документом залишається низькою, що не дозволяє використовувати потенціал Хартії на повну потужність для захисту прав громадян ЄС у судових інстанціях.

«Дослідження свідчить, що ситуація дещо покращилася з 2012 року, але навіть зараз лише четверо з десяти громадян ЄС чули про існування Хартії, і лише один з десяти людей знає, про що йдеться у документі. Шість із десяти опитаних хотіли б отримувати більше інформації щодо прав, які надає Хартія, особливо у випадках, коли ці права порушуються», - йдеться у документі.

Читайте також: Європа успішно протистоїть гібридним загрозам

Як зазначає Єврокомісія, протягом 2018 року було здійснено ряд дій для практичної реалізації принципів Хартії ЄС із фундаментальних прав. Зокрема, це стосується запровадження юридичних норм для протидії поширенню в інтернеті інформації, яка може містити ознаки розпалювання ненависті та нетерпимості.

12 листопада поточного року Єврокомісія спільно з Фінським головуванням у Європейській Раді проведе масштабну конференцію до 10-ї річниці Хартії, під час якої буде обговорено шляхи підвищення ефективності її застосування у державах ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-