Сенат США ухвалив законопроект на захист американських виборів

Сенат США ухвалив законопроект на захист американських виборів

Укрінформ
Сенат США одностайно затвердив у понеділок проект Закону про захист американських виборів від загроз шляхом встановлення обмежень (DETER Act), який передбачає візові санкції проти осіб, які намагалися втрутитися в електоральний процес.

Голосування відбулося в понеділок, повідомило видання The Hill.

"Законопроект, співавторами якого виступили сенатори Ліндсі Грем і Дік Дурбін, блокуватиме можливість отримання віз іноземцями, які намагалися або здійснили "неналежне втручання у вибори в США", - пояснюється в публікації.

Читайте також: Конгрес США може притягти до відповідальності генпрокурора

Це включатиме порушення законів про голосування, фінансування виборчих кампаній, спроби втручання у виборчий процес або кампанію під керівництвом іноземного уряду.

"Як ми знаємо з виборів 2016 року, путінська Росія намагається завдати удару в саме серце демократичних цінностей і свобод, якими дорожать всі американці", - йдеться в заяві сенатора Грема, оприлюдненій у понеділок.

Читайте також: Байден з великим відривом лідирує серед кандидатів у президенти США

При цьому підкреслюється: "Забороняючи іноземцям, які неправомірно втручаються в наші вибори, в'їжджати до Сполучених Штатів, DETER Act надсилає повідомлення ворожим країнам по всьому світу, що Сполучені Штати не миритимуться з іноземним втручанням у наші вибори". 

Тим часом, у Конгресі наголошується на необхідності зміцнення виборчої інфраструктури до президентських виборів 2020 року в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-