Друге читання законопроєкту про «іноагентів» у Грузії може тривати декілька днів

Друге читання законопроєкту про «іноагентів» у Грузії може тривати декілька днів

Укрінформ
Законопроєкт "Про прозорість іноземного впливу" в другому читанні винесено на розгляд пленарної сесії парламенту Грузії, проте його обговорення може тривати декілька днів.

Як передає Укрінформ, про це заявив лідер парламентської більшості Мамука Мдінарадзе, повідомляє Эхо Кавказа.

"Ми нікуди не поспішаємо! Два чи три дні – скільки б це не потребувало часу, як завжди, ми пройдемо постатейно. Говорю вам від імені команди: ми нікуди не поспішаємо. Розгляд може зайняти до трьох днів, але ми не поспішаємо, хоч би скільки днів це зайняло, немає проблем у тому, щоб попрацювати детально – почекаємо ще. Що (в законі) російське чи погане, може, хтось це якось скаже!», – заявив Мдинарадзе на пленарному засіданні парламенту.

Читайте також: В ООН закликали Грузію не ухвалювати закон про «іноагентів»

Юридичний комітет парламенту підтримав законопроєкт у другому читанні 29 квітня. Голова комітету Анрі Оханашвілі вилучив із засідання загалом 14 депутатів від опозиції та трьох представників неурядових організацій, які виступили з критичними зауваженнями на адресу законопроєкту. Оханашвілі звинуватив опонентів у порушенні регламенту, зокрема робив зауваження за продовження розмови після вимкнення мікрофона.

Згідно з розпорядженням спікера парламенту Грузії Шалви Папуашвілі, сьогодні, 30 квітня, у парламенті знову запроваджено жовтий рівень безпеки. Це означає, що до будівлі зможуть увійти та працювати лише акредитовані журналісти телекомпаній, представники інших ЗМІ такої можливості не матимуть.

Читайте також: У Тбілісі на протесті через закон про «іноагентів» затримали ексміністра з євроінтеграції

Як повідомляв Укрінформ, 17 квітня парламент Грузії затвердив проєкт закону про «іноагентів» у першому читанні. Документ підтримали 83 депутати, жоден не проголосував проти.

Відповідно до законопроєкту, організаціями, які представляють інтереси «іноземної сили», є непідприємницькі (некомерційні) юридичні особи; мовники; власники ЗМІ, джерелом понад 20% від загального прибутку яких протягом календарного року є «іноземна сила».

Читайте також: У США група сенаторів закликали прем'єра Грузії відкликати законопроєкт про «іноагентів»

Через повторне ініціювання законопроєкту на початку квітня цього року в Тбілісі проходять акції протестів. Критики вважають законопроєкт аналогом ухваленого у 2012 році в РФ законодавства про «іноземних агентів».

Фото: t.me/NGnewsgeorgia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-