США розраховують, що Німеччина продовжить санкції через агресію Росії — Помпео

США розраховують, що Німеччина продовжить санкції через агресію Росії — Помпео

Оновлено
Укрінформ
Вашингтон розраховує, що Берлін продовжуватиме політику підтримки санкцій проти Росії.

Про це сказав держсекретар США Майк Помпео після переговорів з німецьким колегою Гайко Маасом у п'ятницю в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вітаємо співпрацю з ФРН щодо санкцій, щоби покарати Росію за її агресію проти України, а також за використання нею хімічної зброї у Великій Британії", - сказав Помпео.

У світлі гібридної агресії Росії Сполучені Штати, за словами представника, також вітали би дотримання Берліном його обіцянок НАТО щодо підвищення витрат на оборону.

Під час переговорів американська сторона не стала порушувати питання щодо санкцій стосовно газопроводу "Північний потік 2", на яких наполягає Вашингтон, і проти яких виступає Німеччина. "Ми не порушували це питання", - відповів держсекретар на запитання журналістів.

Читайте також: Глави МЗС Німеччини і США говорили про війну на Донбасі

На запитання ЗМІ, чи обговорювалася тема газопроводу у четвер у Києві під час зустрічі Гайко Мааса з Президентом України Володимиром Зеленським, німецький міністр відповів негативно. "Під час нашої зустрічі з Президентом Зеленським це не було темою обговорення", - сказав він.

Як повідомлялося, Помпео здійснює свій перший візит до Берліну після призначення держсекретарем США. На порядку денному стоять питання ситуації в Україні, Ірані, Сирії, Венесуелі та Китаї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-