Глави МЗС Німеччини і США говорили про війну на Донбасі

Глави МЗС Німеччини і США говорили про війну на Донбасі

Укрінформ
Берлін і Вашингтон прагнуть вирішення конфлікту на Донбасі та готові надавати Україні підтримку у проведенні реформ.

Про це заявив міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас у п’ятницю в Берліні, де він зустрічається з американським колегою Майком Помпео, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Новий уряд, новий Президент заслуговують на повну підтримку, щоби продовжити курс реформ в Україні. Ми працюємо (над цим), зокрема, в рамках "Великої сімки", і це є важливим пунктом для подальшого розвитку України", - сказав Маас.

Він зазначив, що багато конфліктів у світі можуть бути розв’язані лише спільними зусиллями США та Європи. Один із таких – на сході України. За словам Мааса, зараз украй потрібні кроки на виконання Мінського процесу, для встановлення справжнього режиму припинення вогню. Про це ближчим часом будуть вестися дискусії на різних рівнях Нормандського формату, сказав дипломат.

Маас нагадав, що напередодні разом з французьким міністром Жаном-Івом Ле Дріаном був у Києві, де обидва "дали чітко зрозуміти" ці меседжі. Маас висловив задоволення тим, що Президент України Володимир Зеленський підтвердив готовність працювати над виконанням Мінська та продовжувати переговори в Нормандському форматі.

"Зрозуміло також і те, що нам потрібні конструктивні кроки з боку Росії", - наголосив Маас, додавши, що він має очікування на такі кроки. Водночас дипломат підкреслив зацікавленість Берліна в конструктивному діалозі з Москвою заради вирішення міжнародних конфліктів.

Читайте також: Маас і Помпео не говорили про санкції щодо Nord Stream 2

Як повідомлялося, це перший візит Майка Помпео до Берліна. Він також має зустрітися сьогодні з канцлером ФРН Ангелою Меркель.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-