Меркель стала почесним доктором Гарварду і дала поради його випускникам

Меркель стала почесним доктором Гарварду і дала поради його випускникам

Відео
Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель отримала почесну докторську ступінь Гарвардського університету і виступила перед випускниками та викладачами цього найстарішого вузу США.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Знесіть стіни невігластва і обмеженості... Дійте спільно в дусі багатостороннього глобального світу. Постійно запитуйте себе: я роблю щось, бо це правильно, чи тільки тому, що це можливо?», -  звернулася Меркель до 20 тисяч учасників 368-ї випускній церемонії.

Серед інших рекомендацій лідера ФРН були такі: не забувати про те, що свобода не є самоочевидною даністю; дивувати самих себе своїми можливостями чогось досягти; пам'ятати про те, що відкритість завжди пов'язана з ризиком, а відмова від старого є частиною нового початку.

Читайте також: Політика повинна спиратися на сильну армію — Меркель

Меркель – не перший канцлер ФРН, який виступив у Гарварді не випускній церемонії. До неї це робили Конрад Аденауер, Гельмут Шмідт і Гельмут Коль.

Під час візиту до Бостона, де діє університет, Меркель також поспілкувалася з губернатором штату Массачусетс Чарлі Бейкером. А в п'ятницю, вже в Берліні, вона зустрінеться з держсекретарем США Майком Помпео.

Фото: bundeskanzlerin.de

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-