Політика повинна спиратися на сильну армію — Меркель

Політика повинна спиратися на сильну армію — Меркель

Відео
Укрінформ
Канцлер ФРН Ангела Меркель вважає важливою обороноздатність німецької армії, особливо після подій 2014 року, але наполягає на пошуку політичних рішень.

Про це вона заявила під час відвідання 9-ї танкової бригади бундесверу в Мюнстері. Відео з заявою розміщене у Twitter її прес-секретаря.

"Я глибоко переконана, що всі політичні зусилля з метою розрядки лише тоді ефективні, коли є демонстрація нашої готовності себе захистити у разі необхідності. І це не має бути лише на папері, це повинно бути перевірено на ділі", - сказала Меркель.

Вона запевнила, що побачене надихнуло її для того, щоб іще старанніше працювати над пошуком політичного розв'язання конфліктів. "Оскільки приклад України, де щойно вступив на посаду новий президент, показує, як швидко може бути і сьогодні порушена територіальна цілісність по сусідству з країнами Альянсу", - сказала канцлер.

За її словами, балтійські товариші також можуть розповісти, як вони борються з гібридними війнами. І це не теоретичні навчання, це все відбувається на практиці, додала вона.

Меркель підкреслила при цьому, що бачить головне завдання уряду ФРН і себе як його голови у пошуку політичних рішень, оскільки відомо, що військових рішень конфліктів не існує.

Канцлер подякувала німецьким солдатам за їх внесок у справу НАТО і те, що вони "працюють заради миру в прямому сенсі цього слова".

Фото: @RegSprecher

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-