Італійський віце-міністр — прихильник

Італійський віце-міністр — прихильник "російського Криму" сяде до в'язниці

Укрінформ
Суд Генуї визнав віце-міністра транспорту й інфраструктури Італії з правлячої правої партії "Ліга Півночі" Едоардо Ріксі винним у справі про розтрату бюджетних коштів.

Про це повідомляє ANSA.

“У четвер суд Генуї визнав віце-міністра транспорту й інфраструктури Едоардо Ріксі винним у справі щодо витрат партій у регіональній раді Лігурії між 2010 й 2012 роками”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє ANSA, суддя призначив його покарання у вигляді позбавлення волі на 3 роки й 5 місяців за розтрату бюджетних грошей й неправдиве декларування. Йому також заборонено обіймати посади на держслужбі.

Прокуратура також просила 3 роки й 4 місяці для Ріксі.

Зазначається, що в Італії засудження є остаточним після рішення найвищої судової інстанції, коли більше немає змоги подати апеляцію на вирок.

У правлячій партії "Ліга Півночі", представником якої є Ріксі, заявили, що до остаточного рішення він може не звільнятися, однак у партнерів по коаліції партії “Рух 5 зірок” наголошують на негайній відставці після рішення суду.

Читайте також: В Італії на виборах до Європарламенту перемогла права партія Сальвіні

Як повідомляє Укрінформ, 30 червня 2016 року регіональна рада північноіталійського регіону Лігурія проголосувала за резолюцію з закликом до уряду і парламенту про перегляд політики ЄС щодо РФ і Криму. Прийнята резолюція уповноважує раду Лігурії активніше працювати з урядом, парламентом та європейськими інституціями з метою перегляду відносин між ЄС і Росією, просувати створення комітету, який вимагатиме скасувати санкції та заохочувати італійський уряд засудити політику ЄС щодо невизнання анексії Криму.

Автором ініціативи був регіональний секретар партії "Ліга Півночі" Едоардо Ріксі.

Фото: ANSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-