Анкара запевняє, що не віддаляється від ЄС

Анкара запевняє, що не віддаляється від ЄС

Укрінформ
Міністерство закордонних справ Туреччини розкритикувало звіт щодо реалізації політики розширення ЄС, презентований напередодні у Брюсселі.

Висновки та оцінки щодо Туреччині в документі не відповідають стану справ, зокрема щодо того, що країна віддаляється від ЄС, заявив заcтупник міністра закордонних справ Фарук Каймакчи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Невірними є тези доповіді про те, що Туреччина дистанціювалася від ЄС. Позиція Туреччина незмінна. Туреччина є частиною Європи. Туреччина – це Європа», - наголосив Каймакчи.

Він звинуватив країни ЄС в упередженому ставленні до Туречини.

«Ця доповідь відображає екзистенційні кризи ЄС. Країни ЄС, на жаль, не можуть бути неупередженими щодо нинішньої ситуації в Туреччині. Популістичне бачення поширилося на інституції. Основа наших відносин з ЄС ґрунтується на повному членстві, ми не виступаємо за відносини, які слугують інтересам ЄС», - сказав Каймакчі.

Читайте також: Могеріні висловила жаль, що Туреччина віддаляється від ЄС

Як повідомляв Укрінформ, в середу був представлений звіт щодо реалізації політики розширення ЄС. Високий представник ЄС Федеріка Могеріні висловила жаль з приводу того, що Туреччина, яка залишається країною-кандидатом, віддаляється від ЄС. Вона також підкреслила, що Євросоюз не займає пасивну позицію очікування, але активно намагається переконати керівництво країни у необхідності повернення до повного дотримання демократичних норм та верховенства права.

У червні 2018 року Європейська Рада призупинила переговори з Туреччиною щодо членства в ЄС. За оцінкою Єврокомісії, результати чергової оцінки дій цієї країни в контексті політики розширення ЄС поки не дають підстав для зміни такої позиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-