Могеріні висловила жаль, що Туреччина віддаляється від ЄС

Могеріні висловила жаль, що Туреччина віддаляється від ЄС

Укрінформ
Високий представник ЄС Федеріка Могеріні висловила жаль з приводу того, що Туреччина, яка залишається країною-кандидатом, віддаляється від ЄС.

Про це вона заявила у середу, представляючи журналістам річний звіт щодо реалізації політики розширення ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу з Брюсселя.

"Туреччина є ключовим партнером ЄС, особливо враховуючи її близькість до вразливого регіону Близького Сходу. Діалог і співпраця, включаючи контакти на вищому рівні, мають продовжуватися, включаючи такі важливі сфери, як співпраця у сфері міграції та підтримка біженців. Між тим, Туреччина продовжує віддалятися від Європейського Союзу, допускаючи серйозний зворотній рух у таких сферах, як верховенство права, дотримання фундаментальних прав, дотримання балансу в політичній системі. Якщо така тенденція буде змінена, ми, зрозуміло, будемо це завжди вітати", - зауважила високий представник ЄС.

Вона підкреслила, що Євросоюз не займає пасивну позицію очікування, але активно намагається переконати керівництво країни у необхідності повернення до повного дотримання демократичних норм та верховенства права.

"Ми не чекаємо, ми постійно входимо в контакт з нашими турецькими партнерами на всіх рівнях. Ми працюємо з ними в форматі Ради Європи, адже Туреччина є важливим членом цієї організації, маємо позитивну та конструктивну взаємодію у вимірі зовнішньої політики. Ми з повагою ставимося до Туреччини, але твердо стоїмо на власних позиціях. Це вибір Туреччини – наближатися до ЄС або віддалятися. Повернення Туреччини на європейський шлях, на наше переконання, відповідатиме інтересам народу цієї країни", - зауважила Федеріка Могеріні.

Читайте також: Єврокомісія радить почати переговори про вступ до ЄС Албанії та Північної Македонії

Як повідомляв Укрінформ, у червні 2018 року Європейська Рада призупинила переговори з Туреччиною щодо членства в ЄС. За оцінкою Єврокомісії, результати чергової оцінки дій цієї країни в контексті політики розширення ЄС поки не дають підстав для зміни такої позиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-