Єврокомісія радить почати переговори про вступ до ЄС Албанії та Північної Македонії

Єврокомісія радить почати переговори про вступ до ЄС Албанії та Північної Македонії

Укрінформ
Єврокомісія у середу, 29 травня оприлюднила річний звіт щодо реалізації політики розширення ЄС, на підставі якого рекомендувала Європейській Раді розпочати переговори про вступ до ЄС Албанії та Північної Македонії.

Про це у середу під час спільної прес-конференції у Брюсселі поінформували високий представник ЄС Федеріка Могеріні та єврокомісар з питань розширення Йоханнес Ган, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Західні Балкани є Європою, і будуть частиною ЄС у майбутньому, частиною сильнішого, стабільного та об’єднаного Європейського Союзу. Протягом року, що минув, Євросоюз активно інвестував у регіон Західних Балкан, що дозволило досягти успіху усього регіону. Албанія та Північна Македонія продемонстрували рішучість на шляху до ЄС та досягли конкретних результатів, які мають бути незворотними. На основі цього ми сьогодні рекомендували Раді відкрити переговори про входження з Албанією та Північною Македонією", - зауважила з цього приводу високий представник ЄС.

Читайте також: На Балканах лише Північна Македонія не має суперечок із сусідами - ЄС

Водночас, вона зазначила, що оцінка зусиль Боснії і Герцеговини на шляху до членства в ЄС виявила необхідність продовжити реформи у ключових сферах, таких як стабільність державних інституцій та адміністративні перетворення, дотримання демократичних норм та поваги до прав людини, у забезпеченні верховенства права тощо. У зв’язку з цим, Єврокомісія дійшла рішення розпочати переговори з БіГ щодо членства цієї країни в ЄС відразу після того, як будуть дотримані перераховані вище критерії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-