Єльченко: Гордий тим, що в операціях ООН беруть участь українські військові

Єльченко: Гордий тим, що в операціях ООН беруть участь українські військові

Лист
Укрінформ
У середу, 29 травня, постійний представник України при ООН Володимир Єльченко написав листа з нагоди Міжнародного дня персоналу ООН з підтримання миру.

Про це йдеться на офіційній сторінці у Тwitter Постійного представництва України при ООН, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ви робите непересічний внесок у справу забезпечення сталого миру та повернення до процвітання у багатьох державах та регіонах, які потребують допомоги міжнародного співтовариства", - написав він.

Український дипломат переконаний, що як у самій ООН, так і в державах-членах, врятованих "блакитними шоломами" від трагічних конфліктів, високо цінують їхній професіоналізм та відданість справі. Він нагадав про ряд операцій, в яких брали участь українські військові, і які стали "історіями успіху".

"Величезну пошану віддають вам і наші співвітчизники. Гордий тим, що в операціях ООН беруть участь також досвідчені військові із зони ООС на Донбасі, які не на словах знають, як боронити свободу і честь", - зазначив український дипломат.

Читайте також: Генштаб: майже 350 бійців ЗСУ беруть участь в міжнародних операціях

Єльченко впевнений, що попри складні часи російської військової агресії Україна залишається надійним партнером ООН в операціях з підтримання миру.

29 травня у світі відзначається Міжнародний день персоналу ООН з підтримання миру, віддається шана усім "блакитним шоломам", які віддали життя у боротьбі за мир.

Нині у восьми операціях з підтримання миру служать 347 українських військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-