У разі виходу США з НАТО Росія виграє війну проти Альянсу - IISS

У разі виходу США з НАТО Росія виграє війну проти Альянсу - IISS

Укрінформ
Міжнародний інститут стратегічних досліджень (IISS) розглянув сценарії військового нападу РФ на країни НАТО та дійшов висновку, що підтримка Сполучених Штатів Америки - конче необхідна іншим країнам НАТО для перемоги у такій війні.

Про це пише The National Interest.

"У деяких аспектах НАТО може замінити ресурси США власними, однак в інших аспектах підтримка Америки - надзвичайно необхідна", - йдеться у досліджені Міжнародного інституту стратегічних досліджень (IISS).

Наприклад, у сценарії вторгнення РФ до країн Балтії та Польщі, якщо війська США не будуть задіяні і у випадку, якщо польські збройні сили вже зазнають великих втрат, дослідники наголошують, що "решта європейських членів НАТО та Канада станом натепер мають лише 20 бригад, які відповідають критерію боєздатності.

Читайте також: Угорщина почала патрулювати небо над Балтією у рамках місії НАТО

Щоб успішно розбити російські танки, сили НАТО повинні мати в своєму складі танкові бригади та протипіхотні машини у відношенні 2:1. Натомість серед збройних сил держав НАТО біля третини складають формування, озброєні більш легкими, колісними броньованими машинами. Якщо припустити, що в середньому 50% цих формувань зможуть мобілізуватись протягом 90 днів, загальні сили наявні у НАТО будуть еквівалентні лише одному корпусу. Також для цього бракує сучасної артилерії, особливо далекобійних систем, зазначають експерти.

Фото: NATO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-