НАТО допомагає боротися з кібератаками РФ під час виборів у Європарламент

НАТО допомагає боротися з кібератаками РФ під час виборів у Європарламент

Укрінформ
Москва втручається в західні демократії, в тому числі за допомогою кібератак, протистояти яким в Європі допомагає НАТО.

Про це заявив генеральний секретар Альянсу Єнс Столтенберг в інтерв'ю виданню Welt am Sonntag..

«Росія цілеспрямовано втручається в наші демократії, особливо в вибори шляхом дезінформації і кібератак ... НАТО і ЄС обмінюються інформацією про шкідливе програмне забезпеченні і кібератаки в режимі реального часу, а також робляться спільні зусилля для запобігання дезінформаційних кампаній в Мережі», - розповів Столтенберг напередодні оголошення результатів виборів до Європейського парламенту.

Зокрема, за його словами, група експертів НАТО в сфері цифрових технологій зустрілася з фахівцями ЄС лише кілька тижнів тому, щоб обговорити «конкретні заходи щодо запобігання кіберзагрозам та дезінформації в контексті європейських виборів».

Говорячи про Росію, Столтенберг зазначив, що двоєдиний підхід у відносинах з РФ - діалог і стримування - в глухому куті протягом цілого ряду років. Президент РФ Володимир Путін тим часом дедалі частіше використовує ядерну загрозу як частину своєї стратегії.

Читайте також: НАТО підготувало нову військову стратегію через ядерну загрозу Росії

У цьому контексті генсек НАТО нагадав про те, що нові крилаті ракети SSC-8, що оснащені ядерною зброєю і мають радіус дії до 2500 кілометрів, є «кричущим порушенням Договору про РСМД». Столтенберг закликав Москву «негайно знищити крилаті ракети SSC-8 і, таким чином, виконати договір ДРСМД», про намір вийти з якого оголосили США.

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Майк Помпео оголосив про припинення участі США в Договорі про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД), оскільки 2 лютого закінчився термін ультиматуму, який США пред'явили Росії 4 грудня 2018 року. Сполучені Штати пообіцяли вийти з ДРСМД, якщо Росія не повернеться до виконання своїх зобов'язань за договором протягом 60 днів.

У Вашингтоні вважають, що РФ порушила ДРСМД тим, що створила ракети 9М729. Москва це заперечує. Згідно з даними американської сторони ракета 9М729 здатна пролетіти понад 500 кілометрів, що суперечить ДРСМД.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-