У Москві затримали правозахисницю за одиночний пікет на підтримку українських моряків

У Москві затримали правозахисницю за одиночний пікет на підтримку українських моряків

Укрінформ
Російську правозахисницю Вікторію Івлєву в суботу затримали у Москві за одиночний пікет на підтримку 24 українських моряків, захоплених Росією в листопаді 2018 року в районі Керченської протоки.

Про це Івлєва повідомила на своїй сторінці в Facebook.

«Вийшла знову! А звістка про рішення гаазького трибуналу (Міжнародного Трибуналу з морського права в Гамбурзі - ред.) застала мене у відділенні поліції «Арбат». І відразу стало весело і щасливо! »- повідомила вона.

За словами Івлєвої, під час проведення одиночного пікету до неї підійшли поліцейські.

«Хотіли переписати дані паспорта, я дала з рук подивитися, щоб вони переконалися, що я громадянка Росії. Всі персональні дані, крім фото, закрила. Результат: мене було супроводжено до відділення поліції «Арбат». Дані про особу надала. Протокол про затримання не складається. Сиджу в кімнатці з залізним столом », - написала правозахисниця.

Пізніше Івлєва повідомила, що її відпустили, взявши пояснювальну. «А я зажадала провести перевірку законності дії поліції», - додала вона.

Вікторія Івлєва - російська журналістка, волонтер, фотограф, володарка «Золотого ока» World Press Photo за репортаж з Чорнобильського реактора, номінантка премії імені Андрія Сахарова, лауреат премії «Вільна преса Східної Європи».

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 25 травня, Міжнародний Трибунал по морському праву зобов'язав Росію негайно звільнити три українських військових судна і повернути їх під контроль України, а також звільнити 24 захоплених українських моряків.

25 листопада 2018 року російські прикордонники біля берегів анексованого Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-морських сил України: катера «Бердянськ», «Нікополь» і буксир "Яни Капу", які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їх екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Підконтрольний Росії суд в окупованому Криму заарештував всіх затриманих українських військових за обвинуваченням у нібито незаконному перетині кордону. Зараз вони містяться в СІЗО в Москві.

Читайте також: Морський трибунал дав Росії серйозний сигнал - МЗС

24 січня 2019 року Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію, в якій офіційно вимагає від Росії відноситися із захопленими в районі Керченської протоки українськими військовими моряками відповідно до Женевської конвенції про військовополонених.

Україна звернулася до Міжнародного трибуналу з морського права із запитом щодо зобов'язання Росії звільнити захоплені військові кораблі і повернути їх під український контроль, припинити кримінальне переслідування 24 полонених моряків, а також звільнити їх і повернути в Україну.

Фото: Fb

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-