У Британії та Нідерландах стартували вибори до Європарламенту

У Британії та Нідерландах стартували вибори до Європарламенту

Укрінформ
У Нідерландах та Великій Британії в четвер розпочалося голосування на виборах до Європарламенту.

Про це повідомляє Euronews.

«Велика Британія й Нідерланди відкрили виборчі дільниці, де їх громадяни розпочали 4-денний процес голосування для обрання депутатів до Європейського парламенту», - йдеться в повідомленні.

Інші країни-члени ЄС відкриють своїх виборчі дільниці у п’ятницю та суботу. А результати цих європейських виборів будуть оголошені ввечері у неділю.

Понад 400 мільйонів виборців у 28 країнах мають право взяти учать у виборах 751 євродепутата. Велика Британія теж бере участь, адже не змогла вийти з ЄС 29 березня, як було заплановано. Brexit-партія, сформована зовсім нещодавно євроскептиком Найджелом Фараджем, лідирує в останніх британських опитуваннях громадської думки з солідним відривом.

Читайте також: Вибори до Європарламенту: у Польщі партія Качинського трохи випереджає опозицію

А ось у Нідерландах у євроскептиків також є всі шанси стати лідером. Антиміграційна євроскептична партія "Форум за демократію" (FvD), яка була створена у 2016 році і відома своєю ініціативою про референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС, на якому жителі Нідерландів висловилися проти ратифікації країною цієї угоди, згідно з опитуваннями, набирає 15%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-