Контррозвідка ФРН не виключає, що Австрія передає секретні дані Росії

Контррозвідка ФРН не виключає, що Австрія передає секретні дані Росії

Укрінформ
Спецслужби Німеччини припускають значні ризики у співпраці з австрійським колегами з огляду на можливу передачу секретних даних у Росію.

Про це повідомляє німецьке видання Welt am Sonntag.

“Голова Федерального відомства із захисту конституції (BfV) Томас Гальденваген вбачає значні ризики у розвідувальній співпраці з Австрією. За нашою інформацією, він виступив з відповідною заявою на цьому тижні під час засідання парламентського органу контролю (PKGr) Бундестагу", - йдеться у повідомленні.

У німецькій контррозвідці не виключають, що австрійські партнери можуть неналежним чином зберігати секретні дані, які вони отримують від іноземних партнерів, і навіть передавати їх в Росію.

У зв'язку з цим видання нагадує, що у лютому минулого року, відразу після приходу до влади правопопулістської та проросійської Австрійської партії свободи (FPÖ), один із підрозділів МВС (очолюваного її представником) провів обшук у штаб-квартирі Федерального відомства захисту конституції та боротьби з тероризмом . У результаті було вилучено низку носіїв інформації, які, поміж іншого, містили дані, що стосувалися правих екстремістів.

Читайте також: Віце-канцлер Австрії подав у відставку через скандал з російськими грошима

Особливе занепокоєння у BfV викликало те, що було вилучено також деякі дані, отримані австрійської контррозвідкою із системи обміну інформацією європейських спецслужб Neptun.

"Комітет із розслідування цієї справи в Австрії дав зрозуміти, що значною мірою за цими обшуками стояв міністр внутрішніх справ Австрії Герберт Кікль. Представники його партії FPÖ мають тісні контакти з Росією. Європейські спецслужби побоюються, що їхня таємна інформація вже потрапила туди", - зазначається в матеріалі.

Слід зазначити, що стаття у Welt am Sonntag опублікована на тлі скандалу, який розгорівся після оприлюднення німецькими ЗМІ відеозаписів, на яких очільник FPÖ Гайнц-Крістіан Штрахе обговорює фінансування партії з боку російського олігарха в обмін на преференції після приходу до влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-