Суд у США постановив розсекретити окремі частини доповіді Мюллера

Суд у США постановив розсекретити окремі частини доповіді Мюллера

Укрінформ
Суд округу Колумбія у США розпорядився розсекретити фрагменти доповіді спецпрокурора по Росії Роберта Мюллера, які стосуються екс-радника американського президента Дональда Трампа з Національної безпеки Майкла Флінна.

Про це повідомляє Bloomberg

"Американський суддя наказав розсекретити стенограму голосового повідомлення тієї особи, яка намагалася відмовити колишнього радника з національної безпеки Майкла Флінна від повної співпраці зі слідством спеціального прокурора Роберта Мюллера щодо втручання Росії у вибори 2016 року", - йдеться у повідомленні.

Флінн повідомив команду Мюллера, що він контактував з особами, пов'язаними з адміністрацією Трампа і Конгресом, до і після того, як він визнав, що брехав прокурорам.

Принаймні одне таке повідомлення було передано владі. Прокурори не називають ім'я людей, про яких йдеться.

Протоколи запису та розмови Флінна передадуть не пізніше 31 травня.

Як зазначає видання, оприлюднений запис може підтвердити твердження, що президент Трамп або його адвокати намагалися перешкодити розслідуванню Мюллера щодо зв'язків його виборчої кампанії 2016 року з Росією.

Флінн раніше визнав себе винним у введенні в оману слідства й погодився співпрацювати з офісом прокурора Роберта Мюллера, який веде розслідування щодо втручання Росії у президентські вибори в Сполучених Штатах Америки.

Читайте також: Путін розраховує зустрітися з Трампом на саміті G20 в Японії

24 березня міністр юстиції США Вільям Барр представив конгресменам письмовий висновок на чотирьох сторінках про результат розслідування спецпрокурора Мюллера. Але сам звіт спецпрокурора на більш ніж 400 сторінках з’явився лише в середині квітня.

У звіті наголошувалося, що Мюллер та його колеги виявили багато випадків контактів команди Трампа з росіянами під час президентської кампанії 2016 року. Утім, попри це вони не виявили в діях Трампа та його оточення ознак злочину.

Фото: Chip Somodevilla/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-