НПЗ в Литві “завернув” два танкери із забрудненою російською нафтою

НПЗ в Литві “завернув” два танкери із забрудненою російською нафтою

Укрінформ
Компанія з переробки нафти Orlen Lietuva відправила назад два танкери із забрудненою російською нафтою. Нафта, забруднена сполуками хлору, не була вивантажена на Бутінгському терміналі і не потрапила на нафтопереробний завод в Мажейкяй.

Про це повідомляє ділова литовська газета Verslo zinios.

«Orlen Lietuva відправила назад два брудних російських нафтових танкера. Нафтопродукти, забруднені сполуками хлору, не скидалися на терміналі Бутінгу і не надходили на Мажейкяйський НПЗ для переробки», - йдеться в повідомленні.

Уточнюється, що Orlen Lietuva, яка управляє нафтопереробним заводом в Мажейкяї і нафтовим терміналом в Бутінгу, не зазнала жодних втрат, і діяльність компанії не була порушена, оскільки російська нафта була швидко замінена.

Як повідомляє Orlen Lietuva, один танкер із забрудненою нафтою типу Urals прийшов на Бутінгський термінал з російського порту Усть-Луга на початку травня. Після того, як було встановлено, що вміст сполук хлору в нафті перевищує норму, танкер розвантажувати відмовилися. Другий танкер з тієї ж причини був відкликаний і взагалі не підходив до Бутінгського терміналу.

Читайте також: РФ підігнала есмінці до Філіппін на тлі зростання напруженості у Південнокитайському морі

Як відомо, раніше в Росії затримали і заарештували чотирьох осіб у справі про забруднення нафти в нафтопроводі «Дружба». За даними ЗМІ, збиток через інцидент може перевищити 400 мільйонів доларів. Це завдало значної шкоди репутації російських постачальників нафти в Європу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-