РФ підігнала есмінці до Філіппін на тлі зростання напруженості у Південнокитайському морі

РФ підігнала есмінці до Філіппін на тлі зростання напруженості у Південнокитайському морі

Укрінформ
Два російські есмінці та танкер причалили на Філіппінах для "візиту доброї волі" на тлі загострення напруженості в спірному Південнокитайському морі.

Про це повідомляє CNN з посиланням на місцеві ЗМІ.

"Есмінці "Адмірал Трібуц" і "Адмірал Виноградов", що класифікуються як "великі, протичовнові кораблі", пришвартувалися в Манілі в понеділок вранці разом з "Адміралом Іркутом", великим морським танкером", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, російські судна вже вдруге за рік прибувають до Філіппін. На початку січня три російські морські кораблі закріпилися в Манілі для, як було заявлено, "подальшого зміцнення і підтримки сприяння миру, стабільності та морського співробітництва".

Раніше обидві країни підписали угоду про військово-морське співробітництво, що передбачатиме більше спільних навчань і взаємних візитів.

Читайте також: Спецслужби Литви затримали екс-посла в Росії за «торгівлю впливом»

Попри те, що візит російських кораблів не настільки масштабний, зростаючі зв'язки Москви з Філіппінами і присутність у регіоні відбуваються в період посилення напруженості в Південнокитайському морі, наголошує телеканал.

Уряд Філіппін заявляв, що сотні китайських суден, включно з деякими військовими кораблями, були помічені навколо острова Тіту в архіпелазі Спратлі, який контролюється Манілою, але його територіальна приналежність оскаржується Пекіном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-