Уряд запровадив дзеркальні заходи у відповідь на санкції РФ

Уряд запровадив дзеркальні заходи у відповідь на санкції РФ

Відео
Укрінформ
Кабінет міністрів запровадив дзеркальні заходи у відповідь на введення нещодавніх санкцій проти України з боку Російської Федерації.
Відповідне рішення ухвалено на засіданні уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Проект постанови уряду про внесення змін до переліку товарів, що походять з території РФ, проаналізований у структурі, у сегментах ринку. Проект постанови розроблено у відповідь на дискримінаційні або недружні дії країни-агресора за результатами звернень підприємств та асоціацій", - сказав міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, коментуючи запровадження дзеркальних санкцій проти деяких груп товарів з РФ, а також введення з 1 серпня спеціального мита на товари російського походження.

Відповідно до проекту постанови буде заборонено до ввезення деяких груп товарів із категорій: промислова та сільськогосподарська продукція, мінеральні добрива, транспортні засоби та ін.

"Ми пропонуємо запобігти витоку капіталу до держави-агресора та збільшити завантаженість виробничих потужностей, збільшення надходження до бюджетів усіх рівнів, підтримку існуючих і збільшення кількості робочих місць. Ми оцінили дзеркальне відображення цих товарів з РФ за 2018 рік, згідно з даними митної статистики - це 510 млн дол.", - розповів Кубів.

Друга позиція, яку запроваджує уряд, це встановлення спеціального мита на товари, що будуть ввезені з території РФ.

"З 1 серпня 2019 року під час ввезення товарів походження території країни-агресора незалежно від інших мит запроваджується спеціальне мито у відсотках відповідно до вартості товарів", - зазначив Кубів.

Читайте також: Гройсман закликає розблокувати конкурс на посаду голови Держмитслужби

Сплачене мито буде направлене до спеціального фонду державного бюджету на заходи Мінекономрозвитку з імпортозаміщення, а до набрання чинності змін до закону про бюджет у частині фінансування міністерство, митні платежі будуть спрямовані до загального фонду держбюджету. Очікувані надходження - більш ніж 3,7 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-