Гройсман закликає розблокувати конкурс на посаду голови Держмитслужби

Гройсман закликає розблокувати конкурс на посаду голови Держмитслужби

Укрінформ
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман закликав судову систему розблокувати процес відбору кандидатів на посаду голови Державної митної служби.

Про це він заявив у середу під час засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я вчергове сьогодні звертаюся до судової системи з проханням: будь ласка, дайте можливість відновити справедливість через прийняття справедливих рішень, щоб конкурс був проведений - усі мають право брати участь у ньому, він відкритий, публічний, прозорий, за участю ЗМІ, щоб Комісія вищого корпусу відібрала кандидата найдостойнішого. Ми як уряд його призначимо і можливо буде наводити системний порядок”, - зазначив Гройсман, коментуючи ситуацію навколо конкурсу на голову Митної служби.

Глава уряду переконаний, що звернення до суду з проханням призупинити вказаний конкурс є “черговою атакою тих, хто стоїть за корупційними схемами на митниці”.

Читайте також: Суд відмовився скасувати заборону конкурсу на посаду голови Держмитслужби

Водночас він нагадав, що нещодавно було призначено керівника Державної податкової служби Сергія Верланова, а саме рішення про розділення ДФС на податкову і митну служби було прийнято з метою “перезавантаження” цих органів.

Гройсман зауважив, що і Державна податкова служба, і Державна митна служба потребують “тотального перезавантаження”.

Як повідомлялося, Окружний адміністративний суд Києва 18 квітня ухвалив рішення зупинити дію розпорядження Кабінету міністрів "Про оголошення конкурсу на зайняття вакантної посади голови Державної митної служби".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-