За тиждень із Сирії втекли понад 150 тисяч осіб - дані ООН

За тиждень із Сирії втекли понад 150 тисяч осіб - дані ООН

Укрінформ
Протягом тижня з сирійських провінцій Ідліб і Алеппо втекли понад 150 000 осіб.

Такі дані навів представник Управління ООН з гуманітарних питань (OCHA) Девід Свансон, повідомляє DW.

"Десятки тисяч людей втекли з сирійських провінцій Ідліб і Алеппо, рятуючись від війни. В результаті авіанальотів у вівторок, 7 травня, загинули 13 мирних жителів", - йдеться в повідомленні.

Свансон заявив, що був "стурбований" недавніми повідомленнями про повітряні удари по житлових районах і цивільній інфраструктурі в Сирії, в результаті чого були вбиті і поранені сотні мирних жителів.

З кінця квітня, згідно з даними OCHA, в частково захопленому повстанцями регіоні не менше дванадцяти лікарень і десяти шкіл піддалися бомбардуванням. Три співробітника лікарень були вбиті. За даними Сирійської наглядової ради з прав людини, у вівторок в результаті чергових нападів на села в провінціях Ідліб і Хама вбито 13 мирних жителів. В результаті боїв загинули 53 бійці з обох сторін.

За минулі дні російські військово-повітряні сили і сирійські урядові сили значно посилили атаки на регіон.

Читайте також: Сили Асада продовжують атаки в Сирії, загинули ще 10 мирних жителів

Як повідомлялося, з квітня в Сирії триває масштабна воєнна кампанія сил Росії і режиму Асада в регіонах Хама та Ідліб, незважаючи на те, що ці території входять до "демілітаризованої зони", про які президенти Туреччини і РФ домовилися 17 вересня минулого року.

За даними Союзу медичної допомоги та реагування, в результаті нинішньої ескалації біженцями стали понад 230 тис. осіб.

Війна в Сирії почалася в березні 2011 року. За даними ООН, в ході конфлікту загинули більше 400 тисяч чоловік, більше 10 мільйонів були змушені покинути свої будинки. 4,8 мільйона сирійців знайшли притулок за межами країни.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-