Сили Асада продовжують атаки в Сирії, загинули ще 10 мирних жителів

Сили Асада продовжують атаки в Сирії, загинули ще 10 мирних жителів

Укрінформ
Сили режиму Асада та їх прихильники продовжують атаки на населені пункти в зоні деескалації на північному заході Сирії, в результаті чого за добу загинуло десятеро мирних жителів.

Про це повідомляє Anadolu.

"Як повідомили джерела Управління цивільної оборони ("Білі шоломи"), в результаті бомбардувань та обстрілів за добу загинули десять мирних жителів, у тому числі чотири жінки і двоє дітей", - йдеться у повідомленні.

Атак зазнали селища Морик, Латаміне, Кефер Зіта і Кіфренбуде, селища Фортеця Мадік, Зейзун, Аль-Інкваі, Аль-Хювейз, Аль-Хувейдже, Аль-Хавваш, Таль Ас-Саихр і Аль-Закат у провінції Хама, а також селище Кіфренбіл, селища Аль-Хабіт, Хас, Аль-Кнідде, Урейнібе, Шинан і Руб-у аль-Джуз у провінції Ідліб.

Джерела в рядах опозиції повідомили, що повітряні удари по селищах Руб-у аль Джуз і Шинан задвані літаками ВКС Росії.

Читайте також: Третина росіян вважає, що Сирія для РФ може стати "новим Афганістаном"

Мирні сирійці продовжують масово покидати райони, які зазнали авіаударів та обстрілу. Багато цивільних осіб прибули в табори «Атме», «Дейр Хассан Каф» і «Кефер Лусін», розташовані на кордоні з районом Рейханли турецької провінції Хатай.

За останні чотири дні в зоні деескалації на північному заході Сирії загинули щонайменше 59 мирних жителів.

Як повідомляється, на переговорах, які пройшли 17 вересня в Сочі між президентами Туреччини та Росії, було досягнуто домовленості про створення демілітаризованої зони в сирійському Ідлібі. Контроль у демілітаризованій зоні здійснюватимуть мобільні патрульні групи турецьких підрозділів і підрозділів російської військової поліції.

Також Туреччина зміцнить спостережні пункти по внутрішньому периметру зони деескалації в Ідлібі.

Незважаючи на домовленості від 17 жовтня щодо Ідлібу, сили режиму Асада періодично обстрілюють підконтрольні опозиції райони провінції Лазкійе, південь Ідліба, захід Алеппо і північ Хами. До 10-жовтня противники Асада вивели важке озброєння з лінії сутички в сирійській провінції Ідліб.

Війна в Сирії почалася в березні 2011 року, коли мирні демонстрації протесту переросли в збройний конфлікт після того, як військові відкрили вогонь по демонстрантах.

За даними ООН, в ході конфлікту загинуло понад 400 тисяч осіб, понад 10 мільйонів були змушені покинути свої будинки. 4,8 мільйона осіб знайшли притулок за межами країни.

Фото: AA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-