Третина росіян вважає, що Сирія для РФ може стати

Третина росіян вважає, що Сирія для РФ може стати "новим Афганістаном"

Опитування
Укрінформ
Більше половини громадян Росії вважають, що військову операцію РФ в Сирії слід завершити.

Про це свідчать дані опитування Левада-центру.

За даними соціологічного дослідження, 55% росіян вважають, що дії російських військових в Сирії слід завершити (в серпні 2017 року цей показник становив 49%). Натомість 30% переконано, що Росія повинна продовжувати військову операцію в Сирії (серпень 2017 го - теж 30%).

В цілому, росіяни або зовсім не стежать за тим, що відбувається в Сирії (39%), або відслідковують події без уваги (48%). Уважно за розвитком ситуації в Сирії стежать 13% респондентів.

Читайте також: В Росії стався вибух на хімзаводі, є загиблі

Росіяни, згідно з результатами опитування, не виключають, що військова операція в Сирії може перерости для Росії в "новий Афганістан": 6% співгромадян вважають, що це, безумовно, відбудеться; 31% вважають такий розвиток подій цілком імовірним; 34% - малоймовірним. У нереальності подібного розвитку подій переконані 16% респондентів.

Опитування проведено 18-23 квітня 2019 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського та сільського населення обсягом 1625 осіб віком від 18 років і старше в 137 населених пунктах, 50 суб'єктах РФ.

Російська військова операція в Сирії проводиться з 30 вересня 2015 року. За даними Міноборони РФ, "бойовий досвід" в Сирії отримали понад 68 тис. військовослужбовців, в їх числі 460 генералів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-