Ягланд розкритикував призначення повторних виборів у Стамбулі

Ягланд розкритикував призначення повторних виборів у Стамбулі

Укрінформ
Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд вважає, що призначення повторних виборів у Стамбулі підриває довіру до їх результатів.

Про це генсек РЄ заявив, коментуючи рішення Центральної виборчої комісії Туреччини не визнати результатів попередніх виборів у провінції Стамбул та призначити повторні, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Страсбурзі.

«Необхідні умови для вільних і чесних виборів повинні бути визначені перед днем голосування, але не після. Рішення (про призначення повторних виборів – ред.) може значно підірвати довіру виборців», - переконаний Ягланд.

Як повідомляв Укрінформ, ЦВК Туреччини схвалила звернення правлячої Партії справедливості й розвитку щодо проведення повторного голосування у провінції Стамбул.

ЦВК обґрунтувала своє рішення тим, що, попри вимоги законодавства, 225 голів і 3500 співробітників виборчих дільниць в Стамбулі не були державними службовцями.

Читайте також: Перевибори у Стамбулі: ЄС вимагає від влади Туреччини пояснень

Повторні вибори по Стамбулу заплановані на 23 червня.

Раніше ЦВК країни офіційно визнала перемогу кандидата від опозиційної Народно-республіканської партії Екрема Імамоглу над висуванцем правлячої Партії справедливості і розвитку, колишнім прем'єр-міністром Туреччини Біналі Йилдиримом з різницею 13 тис. 729 голосів. 17 квітня Екрем Імамоглу офіційно вступив на посаду мера Стамбула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-