"Нічних вовків" Путіна у Празі зустріли протестами

Укрінформ
Члени російського байкерського клубу «Нічні вовки», які вчиняють мотопробіг по Європі, прибули до Праги.

Про це повідомляє Radio Praha.

За повідомленням інформагентства ЧТК, мотоциклісти попрямували на празькt Ольшанське кладовище, щоб вшанувати пам'ять радянських воїнів, полеглих під час Другої світової війни. У церемонії взяв участь депутат від партії соціал-демократів Ярослав Фолдина і колишній депутат від Компартії Марта Семелова.

"Біля воріт кладовища «Нічних вовків» зустріли демонстранти, які тримали в руках прапори ЄС, США і НАТО. Протестувальники розгорнули над стіною кладовища транспарант із нагадуванням про союз Сталіна з Гітлером на початку Другої світової війни і пакт Молотова-Ріббентропа", - йдеться в повідомленні.

Групи опонентів відділяла одну від одної поліція.

Читайте також: Грузія закрила кордон для російських байкерів до 10 травня

Як відомо, мотопробіг відбувається за підтримки офіційної російської влади, причому самі байкери відомі своїми вкрай націоналістичними поглядами. Їхні мотоцикли «увінчані» прапорами Росії, СРСР, Чехії, а також невизнаних сепаратистських територій на сході України.

Вождь «вовків» Олександр Залдостанов через відкриту підтримку анексії Росією Криму фігурує в списку санкцій США і ЄС. З Чехії байкери мають намір відправитися до Німеччини, кінцевим пунктом їхнього прямування є Берлін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-