Дуда привітав поляків з річницею приєднання до ЄС

Дуда привітав поляків з річницею приєднання до ЄС

Відео
Укрінформ
Членство в ЄС докорінно змінило життя Польщі і поляків, принісши значну користь.

Про це у телезверненні до польського народу з нагоди з 15-річчям членства країни в ЄС заявив президент Польщі Анджей Дуда, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Членство в ЄС змінило багато сфер нашого життя. Це стало для нас викликом, але і принесло багато користі: відкриття кордонів дало полякам нові можливості. Багато польських компаній досягло успіху в Європі, а Польща змінилася завдяки добре використаним європейським коштам",- наголосив Дуда.

Він підкреслив, що після багатьох років ізоляції Польща стала частиною великої європейської родини і бере на себе відповідальність за її майбутнє.

"Ми є лідером ініціативи Трьох морів, метою якого є економічний успіх Центральної Європи. Ми діємо у Вишеградській групі і співпрацюємо з усіма країнами Європи", - зазначив президент РП.

Дуда наголосив, що поляки прийняли історичне рішення щодо членства в ЄС.

Він зауважив, що кожен, хто намагається посіяти занепокоєння у питання членства Польщі в ЄС, діє всупереч інтересам країни.

Читайте також: Юнкер вважає “великим моментом” входження в ЄС 10 країн у 2004 році

Як інформувало агентство, соцопитування Центру досліджень громадської думки, проведене у березні, засвідчило, що членство в ЄС підтримує рекордна кількість поляків – 91%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-