Юнкер вважає “великим моментом” входження в ЄС 10 країн у 2004 році

Юнкер вважає “великим моментом” входження в ЄС 10 країн у 2004 році

Укрінформ
Входження до Євросоюзу 10 нових членів, яке відбулося 15 років тому, було величезним досягненням Європи, яке дозволило консолідувати континент у його історичних межах.

Таку заяву напередодні 15-ї річниці входження до ЄС Кіпру, Чеської Республіки, Естонії, Угорщини, Латвії, Литви, Мальти, Польщі, Словаччини та Словенії, які набули членства в Євросоюзі 1 травня 2004 року, зробив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, яку оприлюднено на сайті Європейської Комісії.

“Рішення 2004-го року включити 10 європейських країн було великим моментом для нашого континенту та для історії. Входження країн Центральної та Східної Європи, мужність їх народів під час підготовки до такого входження, було тим, що дозволило нам консолідувати географію нашого континенту з його історією. Сьогодні я залишаюся палким прихильником розширення», - наголосив президент Єврокомісії.

Читайте також: Юнкер: Зеленський — не противник європейського напрямку для України

Як зазначається в повідомленні Єврокомісії, завдяки Європейським структурному та інвестиційному фондам, а також в результаті напружених зусиль з реформування економіки та адміністративного сектору у період з 2004 по 2020 рік всі 10 нових членів ЄС отримали інвестиції на суму, що перевищує 365 мільярдів євро – що, у середньому, дорівнює показнику у 2,6% від ВНП цих країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-