У Варшаві відзначать 15-ту річницю розширення ЄС

У Варшаві відзначать 15-ту річницю розширення ЄС

Фото, відео
Укрінформ
У Варшаві в середу, 1 травня, триватимуть урочистості, пов’язані з 15-річчям вступу до ЄС Польщі та ще дев’яти країн Європи.

Центральним пунктом урочистостей буде зустріч глав урядів 12-ти країн ЄС, які вступили до Спільноти в 2004 році та пізніше, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Зустріч глав урядів у Варшаві відбудеться під гаслом “ Together for Europe – High Level Summit” (Разом для Європи – Саміт високого рівня) і буде нагодою підсумувати 15 років членства цих країн в ЄС.

У Варшаві відзначають 15-річчя членства в ЄС / Фото: Банахевич Юрій, Укрінформ

Крім саміту на рівні прем’єрів у Варшаві, по всій Польщі відбудеться багато святкових заходів. Зокрема, у Варшаві відбудуться так звані європейські пікніки, присвячені тематиці вступу до ЄС, виставка “Батьки-засновники ЄС”, ввечері поблизу Національного стадіону відбудеться концерт зірок.

З нагоди 15-річчя вступу до ЄС у Польщі буде випущено ювілейну колекцію значків.

З Польщі шляхами Європи вирушить 15 вантажівок, на яких буде написано "EUrope is our PLace" (Європа – це наше місце).

У Варшаві та інших польських містах 1 травня відбудуться також Першотравневі демонстрації, які організують політики партій лівого спрямування. Свою демонстрацію 1 травня організують також представники польських націоналістичних сил, які хочуть пройти маршем до представництва ЄС в Польщі, висловлюючи тим самим незадоволення політикою європейських інституцій щодо Польщі.

Читайте також: Юнкер вважає “великим моментом” входження в ЄС 10 країн у 2004 році

Як відомо, 1 травня 2004 року до ЄС приєдналися Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина, Литва, Латвія, Естонія, Словенія, Кіпр та Мальта. У 2007 році членом ЄС стали Румунія та Болгарія, а в 2013 році – Хорватія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-