Каталонська партія вимагатиме низку поступок в обмін на підтримку урядової коаліції

Каталонська партія вимагатиме низку поступок в обмін на підтримку урядової коаліції

Укрінформ
В обмін на підтримку урядової коаліції у новообраному парламенті Іспанії, каталонські депутати вимагатимуть референдуму та припинення переслідування каталонських політиків-сепаратистів.

Про це пише The Independent.

«Ліва каталонська партія, яка отримає вагу у парламенті після дострокових виборів в Іспанії, може наполягати на референдумі про незалежність та припиненні переслідування сепаратистських політиків в обмін на підтримку урядової коаліції», - йдеться у повідомленні.

Голова уряду Іспанії Педро Санчес, на чолі лівоцентристської партії соціалістів (PSOE), виграв вибори, але потребуватиме підтримки менших партій для формування правлячої коаліції, оскільки його політсила не завоювала абсолютної більшості.

Натомість партія "Ліві республіканці Каталонії" (ERC), що стала лідером у своєму регіоні, вигравши 15 місць у національному парламенті, заявила, що хоча вона готова співпрацювати з урядом, але вимагатиме поступок.

"Питання полягає не в тому, що ERC буде робити з PSOE, а в тому, що PSOE буде робити з Каталонією", - повідомив заступник голови партії ERC Габріель Руфіан.

Читайте також: На парламентських виборах в Іспанії перемагають соціалісти

"Ми прагнемо переговорів, які б об'єднали усі сили, що обговорюють референдум та законопроекти, щоб закрити справи проти колег звинувачених у сепаратизмі", - додав політик.

Як повідомлялося, за результатами виборів 28 квітня, соціалісти матимуть найбільшу фракцію в парламенті Іспанії наступного скликання, але зіткнуться з проблемами у формуванні коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-