Майже половина шотландців бажають незалежності

Майже половина шотландців бажають незалежності

Опитування
Укрінформ
Підтримка незалежності Шотландії досягла 49%, тобто свого піку за останні 4 роки - переважно через тих шотландців, які не бажають Brexit.
На це вказують результати останнього опитування, проведеного YouGov.

«Підтримка відділення Шотландії від Сполученого Королівства зросла до 49% у порівнянні з 45% за результатами останнього опитування, проведеного для The Times в червні 2018 року», - йдеться в повідомленні.

Слід зазначити, що на референдумі 2014 року шотландці відхилили незалежність із результатом 45% проти 55%. Лідер Шотландської національної партії Нікола Стерджен наполягає на ще одному відповідному референдумі до 2021 року.

У ході референдуму 2016 року Сполучене Королівство проголосувало за вихід з Європейського Союзу, але жителі Шотландії та Північної Ірландії проголосували за те, щоб залишитись, чим зберегли політичну напруженість.

Зараз Велика Британія переживає серйозну політичну кризу через Brexit, оскільки Палата громад 3 рази відхилила угоду про вихід із ЄС і країна не змогла «розлучитися» з Брюсселем вчасно – 31 березня.

Читайте також: У Шотландії хочуть провести ще один референдум про незалежність

Тому лідери ЄС відтемінували на позачерговому саміті 10 квітня Brexit до 31 жовтня цього року, проте, якщо британський парламент не схвалить угоду про вихід із ЄС до 22 травня і відмовиться від участі в європейських виборах – країна вийде з Євросоюзу без жодного договору 31 травня. Самі вибори до Європарламенту відбудуться 23-26 травня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-