США не платили КНДР за

США не платили КНДР за "лікування" закатованого студента - Трамп

Укрінформ
Вашингтон не робив жодних виплат Пхеньяну за нібито лікування американського студента Отто Вормбієра, який впав в кому у в'язниці в КНДР і помер після повернення в США.

Про це президент США Дональд Трамп написав у п'ятницю у Twitter.

"Північній Кореї не було виплачено жодних коштів за Отто Вормбієра, ні $2 млн, ні чогось іще. Це не адміністрація Обами, яка сплатила $1,8 млрд за чотирьох заручників", - написав глава Білого дому.

Читайте також: КНДР вимагає від США оплатити рахунок студента, якого "залікували" до смерті

Він також дорікнув попередній адміністрації, що вона в інших переговорах щодо звільнення заручників видала п'ятьох терористів, утримуваних у в'язниці в Гуантанамо, які потім знову взялися за зброю.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні американські ЗМІ повідомили із посиланням на джерела, що Пхеньян виставив Вашингтону рахунок у $2 млн за начебто лікування американського студента Отто Вормбієра, який провів кілька місяців у в'язниці в КНДР. Він був заарештований у січні 2016 року за "крадіжку" політичного плаката в готелі, де проживав. У червні 2017 року, після тривалих зусиль американського уряду повернути свого громадянина, Отто Вормбієр був доправлений у США - у коматозному стані. Хлопець помер за кілька днів після прибуття на батьківщину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-