КНДР вимагає від США оплатити рахунок студента, якого

КНДР вимагає від США оплатити рахунок студента, якого "залікували" до смерті

Укрінформ
Влада Північної Кореї виставила США рахунок в $2 мільйони за "лікування" американського студента Отто Вормбієра, який провів півтора року в ув'язненні на території КНДР.

Про це повідомляє CNN з посиланням на два джерела, знайомих з ситуацією.

"Уряд Північної Кореї представив США рахунок на 2 мільйони доларів за стаціонарне лікування Отто Вормбієра, американського студента коледжу, який був ув'язнений Пхеньяном, і наполягав на тому, щоб США підписали зобов'язання сплатити рахунок, перш ніж звільнити його у 2017 році", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, рахунок був переданий колишньому спецпредставнику США у КНДР Джозефу Юну, який прилетів до Пхеньяна у червні 2017 року, щоб забрати Вормбієра до США.

Студент був у коматозному стані на момент його звільнення з КНДР та помер через кілька днів після того, як його привезли до Сполучених Штатів.

Дипломат підписав договір на виплату коштів, поінформувавши тодішнього держсекретаря Рекса Тіллерсона. Після цього Тіллерсон сказав про рахунок Трампу, повідомили джерела.

Ще одне джерело заявило телеканалу, що адміністрація Трампа не виплатила Пхеньяну кошти. Однак Північна Корея не стала вимагати кошти, оскільки прагнула почати пом'якшення напруженості у відносинах з США.

Читайте також: Трампа розкритикували через заяву про загиблого в КНДР студента зі США

Незважаючи на те, що північнокорейці не порушили питання виплати під час саміту Трампа з Кім Чен Ином у Сінгапурі та В'єтнамі, джерело зазначило, що очікування цього платежу можуть бути знову висунуті Пхеньяном.

Як повідомляв Укрінформ, американський студент Отто Вормбієр три роки тому перебував у Північній Кореї з туристичною групою. Його заарештували у січні 2016 року за крадіжку. Пізніше у телезверненні він визнав, що намагався зняти політичний плакат у готелі, де проживав. Після тривалих зусиль американського уряду повернути свого громадянина додому Отто був доправлений у червні 2016 року в стані коми в Сполучені Штати. Після цього він помер, не опритомнівши.

Фото: index.hu

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-