Трампа розкритикували через заяву про загиблого в КНДР студента зі США

Трампа розкритикували через заяву про загиблого в КНДР студента зі США

Укрінформ
Батьки американського студента Отто Вормбієра, який помер у 2017 році внаслідок ув'язнення в Північній Кореї, розкритикували президента Трампа через висловлену ним довіру до лідера КНДР Кім Чен Ина у справі загибелі їхнього сина, громадянина США.

Про це йдеться в офіційній заяві Фреда та Сінді Вормбієрів, оприлюдненій телеканалом NBC News.

"Ми були шанобливими, поки тривав цей саміт. Але зараз маємо висловитися. Кім і його злочинний режим несуть відповідальність за смерть нашого сина Отто. Кім і його злочинний режим несуть відповідальність за неймовірну жорстокість і нелюдяність. Жодні виправдання чи пишні похвали не можуть цього змінити", - заявили батьки загиблого студента.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп 27-28 лютого провів два дні зустрічей у В'єтнамі з північнокорейським диктатором Кім Чен Ином. Попри очікуваний успіх переговорів з боку Трампа, саміт був завершений достроково без підписання будь-яких домовленостей.

Читайте також: Трамп назвав свої відносини з Кім Чен Ином "дуже особливими"

Водночас, під час підсумкової прес-конференції президент США висловив переконання, що Кім Чен Ин не був причетний до смерті американського студента Отто Вормбієра.

"Я не вірю, що він (глава КНДР – ред.) знав про це, - заявив Трамп. - Він сказав мені, що не знав про це, вірю його словам".

Це спричинило чимало критичних висловлювань у США на адресу глави Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, американський студент Отто Вормбієр три роки тому перебував у Північній Кореї з туристичною групою. Його заарештували у січні 2016 року за крадіжку. Пізніше у телезверненні він визнав, що намагався зняти політичний плакат у готелі, де проживав. Після тривалих зусиль американського уряду повернути свого громадянина додому Отто був доправлений у червні 2016 року в стані коми в Сполучені Штати. Після цього він помер, не опритомнівши.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-