Качинський каже, що Польща не готова до переходу на євро

Качинський каже, що Польща не готова до переходу на євро

Укрінформ
Євровалюту в Польщі не можна запроваджувати доти, доки країна не досягне високого економічного рівня країн Західної Європи.

Про це заявив лідер партії “Право і справедливість” (PiS) Ярослав Качинський, закликавши усі впливові партії Польщі підписати відповідну декларацію з цього приводу, інформує власний кореспондент Укрінформу.

“Йдеться про те, щоб усі політичні сили, включно з нашою, гарантували, що в Польщі не буде запроваджено євро, поки Польща не досягне економічного рівня країн, які розташовані на захід від наших кордонів”, - зазначив Качинський.

Він додав, що в цьому питанні потрібно рівнятися на Німеччину.

В документі, який підготував PiS і який пропонується підписати опозиційним силам, вказується, що за останні 30 років різниця між Польщею і розвинутими країнами Заходу суттєво скоротилася.

На переконання Качинського, польський злотий зараз захищає досягнутий життєвий рівень поляків і гарантує як економічний розвиток країни, так і відповідну політику країни.

Він висловив сподівання, що запропоновану декларацію підпишуть усі інші впливові політичні сили країни, зокрема ліберальна Європейська коаліція та рух Kukiz’15.

Читайте також: Качинський дав старт виборчим кампаніям для правлячої партії у Польщі

Лідер радикального руху Kukiz’15 Павел Кукіз вже задекларував, що його сила підтримає цю декларацію.

Як повідомлялося, Польща як член Європейського Союзу зобов'язана з часом перейти на євро. Однак в угоді про вступ країни до ЄС не визначена дата введення в обіг загальноєвропейської валюти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-